Učešće studenata Pravnog fakulteta u “Otvorenom parlamentu”

Učešće studenata Pravnog fakulteta u “Otvorenom parlamentu”

Studenti Pravnog fakulteta su učestvovali 29. maja 2009. godine u tv emisiji “Otvoreni parlament”  na temu  “Recesija u Bosni i Hercegovini”.

Otvoreni_parlament

Projekat “Otvoreni parlament” pokrenut je 2005. godine s ciljem dodatnog približavanja javnosti značaja i rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kroz niz organizovanih studijskih posjeta, te podizanja nivoa transparentnosti rada ove državne institucije i svijesti o njezinoj ulozi u procesu demokratizacije bosanskohercegovačkog društva. Na taj način zakonodavni proces, ali i druge temeljne funkcije Parlamentarne skupštine BiH, približavaju se najširem krugu građana, a snažno se promovišu konsenzusom ustanovljeni i usvojeni ciljevi koji proističu iz težnje za priključenjem Bosne i Hercegovine evropskim i evro-atlanskim intergracijama.

Izvorna ideja projekta “Otvoreni parlament” naknadno je oplemenjena uključivanjem medija i realizovanjem nekoliko desetina jednosatnih televizijskih kontakt-emisija “Otvoreni parlament”, koje se primarno bave zakonodavnim aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH.

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail