Studijski boravak studenata Pravnog fakulteta u Beču

Studijski boravak studenata Pravnog fakulteta u Beču

Studenti prvog i drugog ciklusa studija Odsjeka za opštu bezbjednost Pravnog fakulteta boravili su od 17. do 20. juna 2009. godine u Beču na poziv Akademskog foruma za spoljnu politiku – Austrija.

Posjeta_OPEC-u

U okviru ovog studijskog putovanja studenti, asistenti i profesori Pravnog fakulteta i rektor Slobomir P Univerziteta su posjetili Diplomatsku akademiju(Diplomatische Akademie Wien), sjedište Organizacije Ujedinjenih Nacija u Beču,  Muzej vojne istorije (Heeresgeschichtliches Museum), Bečku berzu i Organizaciju zemalja izvoznica nafte (OPEC). Pored posjeta koje su predviđene rasporedom i programom ovog studijskog putovanja, studenti su obišli i najznačajnije bečke znamenitosti.

 

pravo1

Prilikom posjete Diplomatskoj akademiji studente je primio gosp. Gerhard Rajveger, zamjenik direktora, i upoznao ih sa organizacijom, principima i načinom rada ove ustanove za postdiplomske studije, koja je osnovana 1754. godine i apsolvente sa univerziteta iz cijelog svijeta priprema za međunarodnu karijeru u javnoj službi i privredi. Ova trodnevna posjeta predstavnika Pravnog fakulteta Beču je samo prvi korak u realizaciji saradnje između Slobomir P Univerziteta i austrijskog Akademskog foruma za spoljnu politiku.

 

Sjediste_UN_u_Becu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail